DeelAtelier Bolsward

Welkom bij DeelAtelier Bolsward, de creatieve werkplaats waar we kunst, ambacht en gemeenschap samenbrengen! Onze ruimte is ontworpen om makers van alle niveaus en disciplines te inspireren, te verbinden en te ondersteunen terwijl ze werken aan hun projecten.

Of je nu schildert, tekent, keramiek maakt, naait, hout bewerkt of iets anders creëert, ons atelier biedt de ruimte die je nodig hebt om je creativiteit te uiten en je vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien bieden we verschillende workshops en lessen aan om je te helpen groeien en nieuwe technieken te ontdekken.

Maar DeelAtelier Bolsward is meer dan alleen een werkruimte – het is een gemeenschap van makers die elkaar ondersteunen en inspireren. Hier kun je nieuwe vrienden maken, samenwerken aan projecten en deelnemen aan evenementen en exposities die je werk in de schijnwerpers zetten.

Of je nu een ervaren kunstenaar bent of net begint, DeelAtelier Bolsward is de ideale plek om je creativiteit te ontdekken en te laten groeien. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze lidmaatschapsopties en plan een bezoek aan onze creatieve werkplaats!

  • Adres: Snekerpoort 3, Bolsward
  • Contact: Mariette 0638763762

Vanaf mei is het mogelijk om met een groep van 4 personen een workshop vilten te plannen. De workshop is ook geschikt voor beginners. Heb je een gezellige vriendengroep, creatieve familie of andere mensen met dezelfde interesse, dan is dit een leuke gezamenlijke activiteit. Kosten vanaf €30 inclusief materiaal.

In september start de Creatieve Avond in het DeelAtelier. Hou je van gezelligheid en van creatief bezig zijn? Geef je op! Je gaat bezig aan de hand van een onderwerp of thema en kan zelf je materiaal en techniek kiezen. Voorbeeld van thema’s: no-waste denim, wat je allemaal van oude spijkerbroeken kan maken, of het thema kleur en beweging. Ook is een workshop happy stones verven een mogelijkheid. Wie het leuk vindt kan zijn creatie exposeren. Laag drempelig, gezellig, alles is goed! Leuk om samen met vrienden te doen, of juist om samen met anderen bezig te zijn en te leren kennen.

Tijdstip: woensdagavond

Kosten: per losse keer €16, per 8 keer € 100 (12,50 per keer), inclusief basismateriaal

29-01-2023: vandaag het plan opgestart om een ruilpuzzelplek te starten in het Atelier. Nico en Laureen, zelf echte legpuzzelfans, kwamen met dit idee. Een legpuzzel koop je en leg je meestal 1 keer. Dan is het leuk als je niet elke keer een nieuwe hoeft en kopen en de puzzel kan ruilen. Het past in het idee van het DeelAtelier om te delen, laag drempelig, creatief denken en elkaar ontmoeten. We zullen hiervoor als tijd de vrijdagmiddag tussen 15-17 uur het Atelier open stellen. Dus een vast moment om puzzels te halen (tegen kleine vergoeding), te ruilen, maar ook om in het Atelier een kijkje te nemen. Er is nu al veel te zien aan handgemaakte spullen, originele cadeautjes, of gewoon inspiratie opdoen!