Mijn Viltkunst

Ik ben al mijn hele leven altijd bezig met dingen maken. Dat is voor mij een soort tweede wereld naast mijn werk in de gezondheidszorg, waarin vooral het denkwerk centraal staat.

Ook muziek is voor mij een creatieve en gevoelsmatige manier van uiten. Dat zijn enerzijds verschillende denkwerelden, en vormen van uiten. Maar tegelijk komt het allemaal samen, als een creatief proces, intermenselijk, scheppen, delen en loslaten.

Ik hou erg van kleur in vorm en beweging.

Een paar jaar geleden heb ik het vilten ontdekt. Voor mij komt daarin alles samen. Het is heerlijk natuurlijk materiaal om mee te werken. De wol laat zich gemakkelijk vormen. Het is schilderen en kleien met wol. Het is ook materiaal waarbij het resultaat zich vormt tijdens het bewerken. Dat maakt het verrassend en geeft ook een bepaalde creatieve spanning. Het proces van scheppen, en loslaten. Het geeft een mooie combinatie van kleur, beweging en vorm, en de zachtheid en aaibaarheid van het materiaal.

Een thema in mijn werk is ‘scheuren en barsten’. Dit staat voor hoe ik eigenlijk altijd zoek naar wat er tevoorschijn komt als de buitenkant los gaat laten.

Het staat voor authenticiteit, echtheid en doorleven.

Mariette